Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

FILOPATRIA




Νέα R.A.C μπάντα από Αθήνα. Το demo με 8 τραγούδια θα βγει σε λίγες εβδομάδες, προς το παρών ακολουθεί μια γνωριμία μαζί τους.
Τα μέλη σας, οι ηλικίες σας και οι εμπειρίες σας σε άλλες μπάντες;
Βασίλης στα φωνητικά, 19, Χρήστος στη κιθάρα, 28, Γιώργος τύμπανα, Γιάννης μπάσο, 35. Δεν έχω κάποια εμπειρία με άλλες μπάντες, είναι η πρώτη μου μπάντα. Τα παιδιά από εκεί και πέρα είχαν άλλες μπάντες οι οποίες δεν ήταν του είδους μας, εκτός από τον κιθαρίστα που έπαιζε στους Σύμφωνο Μολότοφ.
Ποιός ο λόγος για να στήσετε το γκρουπ; Μουσικές και κοινωνικές επιρροές;
Η μουσική πρέπει να έχει ένα πολιτικό μήνυμα, αυτό είναι άλλωστε και το νόημα της Punk μουσικής. Ο λόγος που στήσαμε το γκρουπ είναι καθαρά για ανανέωση του μουσικού μας χώρου. Από εκεί και πέρα οι μουσικές επιρροές διαφέρουν ανά μέλος, έχουμε ακούσματα από κλασικά Oi! συγκροτήματα, hatecore, καθαρά Punk Rock και σύγχρονο R.A.C.

Είναι φανερό ότι η Ελληνική σκηνή αν και άργησε να εξελιχθεί, τον τελευταίο καιρό αυτό γίνεται. Η γνώμη σου για περιοδικά, ιστοσελίδες, χώρους, μπάντες και γενικά; Τι χρειάζεται ακόμα κατά την γνώμη σου και τι όχι;
Βλέπω ότι υπάρχουν μεγάλες προσπάθειες όσο αφορά τα περιοδικά και τις σελίδες και αυτό είναι πολύ καλό όσο αφορά την προπαγάνδα. Έχουμε πολύ αξιόλογες μπάντες και ένα πολύ αξιόλογο crew το οποίο έχει αφιερωθεί στην μουσική μας σκηνή και αυτό δεν είναι άλλο από το Skinhouse Crew. Δυστυχώς όμως όλα αυτά δεν αρκούνε. Αυτό που χρειαζόμαστε στον χώρο μας είναι ενότητα.

Ξέρουμε ετοιμάζεται την κυκλοφορία του πρώτου σας demo, μπορείς να μας πεις κάποια πράγματα γι’ αυτό και για τα τραγούδια σας γενικά; Στίχοι;
Το demo θα αποτελείται από 4 ελληνικά τραγούδια και 4 αγγλικά. Τα τραγούδια μιλάνε για την σαπίλα που υπάρχει τριγύρω μας και φυσικά για τους πραγματικούς εχθρούς της Ευρώπης, τους Εβραίους.

Γιατί Φιλοπατρία;
Γιατί είναι το αίσθημα που εμπνέει το αγωνιστικό καθήκον και την παράδοση της πατρίδας μας από γενιά σε γενιά.

Τι γίνεται με την μελέτη; Βιβλία και συγγραφείς;
Η αλήθεια βρίσκεται στα βιβλία και όχι στα ελεγχόμενα ΜΜΕ. Προτιμώ Έλληνες συγγραφείς και ένα από τα βιβλία που προτείνω είναι του Κ. Πλεύρη: ‘Εβραίοι και όλη η αλήθεια’.

Όντως η ενότητα και η αλληλεγγύη είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα μας, τι γίνεται όμως με ‘βαλτά άτομα’; Πιστεύεις ότι εμείς δεν είμαστε κοινοί θνητοί και δεν υπάρχουν σκουπίδια ανάμεσα μας που σπάνε την ενότητα; Τι προτείνεις λοιπόν για ‘Συναγωνιστές’ της κατινιάς – ρουφιανιάς, του ‘τρεχάτε ποδαράκια μου’ και του μαγαζιού – εμπορίου; Έχουμε όντως την Elite ανάμεσα μας ή χρειάζεται πρώτα κάθαρση εκ των έσω;
Κοίταξε να δεις... Άτομα που ειδικεύονται στην ρουφιανιά, δεν έχουν θέση στον χώρο μας. Το λάθος που κάνουμε είναι ότι συνεχίζουμε να έχουμε επαφές με τέτοια άτομα. Αυτούς πρέπει να τους απομονώσουμε και οι ευγένια σε τέτοια άτομα είναι περιττή. Έχουμε την ιδιοτροπία "άστον μωρέ δικός μας είναι", στοχεύουμε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Χρειάζεται να καθαρίσει ο χώρος μας από τα σκουπίδια.

Η γνώμη σου για τα κόμματα, τις εκλογές και το όλο πολιτικό σκηνικό; Πιστεύεις ότι οι καταστάσεις δείχνουν ότι πρέπει οι ιδέες μας να κινηθούνε κατά εκεί;
Είμαστε αντί - δημοκράτες και δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι πρέπει να κινηθούμε στην πολιτική. Το μέλλον βρίσκετε σε αυτόνομους εθνικοσοσιαλιστικούς πυρήνες. Όσον αφορά το πολιτικό σκηνικό για μένα δεν διαφέρει σε τίποτα το ΛΑΟΣ από το ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, το κάθε κόμμα έχει τον ρόλο του και φυσικά ο ρόλος τους είναι παρακρατικός. Δεν έχουμε καμία απολύτως σχέση με το παιχνιδάκι της πλουτοκρατίας.

Η γνώμη σου για: B&H Hellas, ποδόσφαιρο και hooligans, skingirls, εθνικιστικό hip hop (!!!), Παλαιοκώστα, ζωοφιλία;
Το Blood and Honour το θεωρώ τον πιο αγνό αυτόνομο πυρήνα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα κυριακάτικο σπορ και θα προτιμούσα να μην έχουμε ξένους στις ομάδες μας!!!! Τα skingirls πρέπει σίγουρα να αυξηθούν και μιλάω για τις πραγματικές skingirls και όχι πορνίδια με chelsea κούρεμα, αυτές δεν έχουν θέση στον χώρο μας και πρέπει να απομονωθούν. Το εθνικιστικό hip hop έχει λάθος ονομασία. Πρέπει να λέγεται ιαμβικός 15σύλλαβος και δεν έχει σχέση με white nigger losers και πιθήκια. Ο Παλαικώστας έμαθα ότι τρώει στα Mac Donalds κάθε Κυριακή. Και όσον αφορά την ζωοφιλία, έμαθα ότι θα επιτραπεί ο γάμος στην Τήλο μεταξύ κτηνοβατών.
Οι 5 αγαπημένες σου ταινίες περί skins και ιδεολογίας και οι 5 εκτός, γενικά δηλαδή;
Όλες οι ταινίες με skins είναι για τον πούτσο, εκτός αν παραδειγματιστούμε με το Romper Stomper και καταλάβουμε ότι τα πορνίδια είναι πρόβλημα. Μία ταινία που μου άρεσε ήταν το "κύμα" αλλά μου τα χάλασε 5 λεπτά πριν το τέλος.

Τι εύχεσαι εσύ προσωπικά για τους Φιλοπατρία και τι ετοιμάζετε για το μέλλον;
Εύχομαι να δεθούμε αρκετά μεταξύ μας γιατί είμαστε 4 μήνες μπάντα και πιστεύω το επόμενο cd δεν θα αργήσει να βγει.

Τελευταίες λέξεις δικές σου. Κλείσε με ένα ανέκδοτο ή με μια αστεία παροιμία.
Θέλω να κλείσω με στίχους από Iron Cross και θέλω να τους αφιερώσω σε κουλτουριάρες εθνικοσοσιαλιστές που λένε ότι αν ζούσε ο Αδόλφος Hitler θα μας είχαν σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως. " We're the targets so easy to find and we're the ones that will stay in line"… αντίθετα με αυτούς που είναι μόνο λόγια.

http://www.myspace.com/filopatria




ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου