Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Φοιτητικές Εκλογές: Γύρνα τους την πλάτη


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι φοιτητές θα κληθούν να εκλέξουν τους "άριστους", εκείνους που θα τους εκπροσωπούν στα όργανα και τους φοιτητικούς συλλόγους. Όλοι στο τέλος θα πανηγυρίσουν, όλοι θα αισθάνονται νικητές. Με αποτελέσματα που θα είναι διαφορετικά και θα εμηνεύονται από την οπτική της κάθε παράταξης ξεχωριστά, όλοι θα πάρουν αυτό που θέλουν. Όλοι; Όλοι εκτός ίσως από τους φοιτητές.

Το Πανεπιστήμιο σήμερα έχει καταντήσει ένα τσίρκο. Περιφερόμενοι θίασοί του τα κόμματα και οι νεολαίες τους, που συχνά βαφτίζονται "φοιτητικές", με τη συμμετοχή αιώνιων φοιτητών που πληρώνονται για να προπαγανδίζουν. Πολύχρωμες αφίσες από τη μία, οι οποίες προωθούν τη lifestyle διασκέδαση, ενώ ξύλινος λόγος από μια χρεωκοπημένη αριστερά από την άλλη, μια αριστερά που μαθηματικά έχει αποτύχει γενικότερα στην κοινωνία.

Προσοχή! Η πολιτικοποίηση των φοιτητών είναι κάτι πολύ σημαντικό και πρέπει να υπάρχει. Με δεδομένη όμως την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τα οποία λεηλατούνται καθημερινά τόσο υλικά όσο και ιδεολογικά, μα πάνω απ' όλα λειτουργώντας ανελεύθερα και περιοριστικά, μη προάγωντας πνεύμα και νου, οποιαδήποτε λειτουργία τους πρέπει να σαμποτάρεται με κάθε μέσο.


Λέμε "Όχι"σε μεθοδευμένες διαδικασίες. Απέχουμε...

Αγωνιζόμαστε για Ελεύθερα πανεπιστημιακά ιδρύματα...

ΑΠΟ:TERRA NOVA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου